Mange nyere HP bærbare og stationære er født med en SSD harddisk, der er meget hurtigere end de gammeldags med roterende plader.
Disse PC’ere har en indbygget funktion der gør at du kan lave en sikker sletning af den indbyggede SSD disk. Der er dog et par ting du skal være opmærksom på inden du anvender denne funktion.
ALT slettes, så hvis du har glemt at tage backup up så kan det ikke genskabes.
Genskabelsespartitionen er væk, så du kan ikke genindlæse Windows, med mindre du har en DVD med installationsfiler på.
Når du starter PC’en op, skal du tryppe på “F10” knappen inden windows begynder at starte op. Herved kommer du ind i BIOS. Herefter gør du blot som vist i video vejledningen herunder:
Jeg har højst brugt min MacBook Pro’s indbyggede “Superdrive” (Apple’s fancy navn for deres DVD drev) 5 gange i de år jeg har haft den. Desuden har jeg en ekstern USB DVD brænder liggende, så jeg kunne sagtens undvære den i det daglige.
Jeg har længe gået og overvejet at opgradere til en hurtigere SSD disk, da det gør enhver computer hurtigere end på de ældre modeller med roterende plader.
Jeg købte derfor en harddisk caddy og en SSD disk som disse:
Herefter har jeg sat min originale 750GB disk i “caddy’en”, og SSD disken i hvor den originale harddisk sad.
Jeg kører nu macOS på den hurtigere SSD disk, og lader mine større tungere data ligge og fylde på den “gamle” 750GB disk.
Du kan starte din Windows PC i en såkaldt “fejlsikret tilstand” hvor der kun er et minimalt antal tjenester der kører i baggrunden.
På en computer med Windows 10:
Når du er ved logon skærmen holder du shift nede mens du vælger “genstart”.
Når maskinen så er genstartet får du en blå skærm med tre valgmuligheder. Vælg “Fejlfinding”. Vælg “Avancerede indstillinger”. Vælg “Startindstillinger” Vælg “Genstart”
Når maskinen er genstartet igen får du en række valgmuligheder, bl.a. “Fejlsikret tilstand”, hvor du har muligheden for at, rette drivere, scanne for vira og meget andet uden at alle funktioner er oppe og køre.
Hvis du skal geninstallere OS X fra bunden, er der nogle forskellige muligheder.
Det kan gøres vi Internettet eller fra et eksternt medie (USB/SD/Thunderbolt/Firewire mm).
Under opstart kan du klikke på <CMD+R> for at starte i recoverymode. Hvis du har formateret din harddisk, eller installeret en ny, vil din Mac automatisk forbinde til Apple’s servere og hente de fornødne data, for at kunne fortsætte.
Internet Recovery Mode kan kun bruges med Mac’s fra 2010 eller senere, og de ældste kun hvis de har fået opdateret deres firmware (det har de fleste dog fået, da det foregår via opdateringer i App Store).
Installation fra eksternt medie:
Jeg har gjort dette fra Eksterne Harddiske, USB nøgler og SD kort.
Du kan downloade en kopi af installationen fra App store på en anden Mac.
Herefter bruger du følgende kommando for at lave en bootbar installationsdisk:
Selvom Google Sites grundlæggende er bedre til at overskueliggøre indholdet af sitet, så er der desværre en del mangler, så jeg har valgt at flytte siden retur til Blogger.